To zeep or not to zeep
Droogt zeep je huid uit?

Je huid reinigen is SUPER belangrijk!
Maar richt de zeep die je gebruikt niet meer schade aan dan dat ze reinigt?
Dat is nu net de vraag die we ons moeten stellen en hieronder leg ik je juist uit waarom.

De meeste zeep heeft een zalige aanvoelen. Vloeibaar, schuimend en een lekker geurtje.
Om de zeep zo te krijgen worden er vaak bindmiddelen gebruikt die een te hoge PH-waarde hebben.
Onze natuurlijke PH-waarde liggen echter een stuk lager en daardoor word de huid uitgedroogd.

In de winkel is er echter al een groot assortiment met zepen die een Neutralere PH-waarde hebben.
Jammer genoeg worden hier vaak te veel synthetische stoffen aan toegevoegd die je huid gaan irriteren en evengoed gaan uitdrogen. Denk maar aan het woord Parabenen dat tegenwoordig al erg bekend is.

Je zou kunnen besluiten voor een gewone zeep te gaan en je huid achteraf te voeden met een bodylotion maar eigenlijk kom je dan al een beetje te laat. Door het gebruik van een gewone zeep hebben we ons beschermend laagje op onze huid al aangetast. Dit beschermlaagje bestaat voor een groot deel uit micro-organismen die ons gaan beschermen van slechte bacteriën en vervuiling van buitenaf.

Voor welke zeep kies je dan best wel?

Kies een milde zeep die PH-neuraal of zelf licht zuur is. Neem de tijd om eens op de ingrediëntenlijst te kijken of er niet al te veel synthetische stoffen inzitten. De eerste 5 ingrediënten zijn vaak de basis van het product. Zie je daar iets wat je niet bevalt? Laat het product dan in het winkelrek staan.

De zeep waar ik zelf het meest van overtuigd ben zijn de zepen van zZacht. Deze zijn mild zonder synthetische toevoegingen en ze bevatten voedingstoffen en micro-organismen die ons beschermlaagje zelf gaan versterken.


"Stress"
Daar worden we niet mooier van!